software
TopoL xT
podporované formáty
jednotlivé varianty
TopoL xT verze 10.0
transformace po částech
požadavky pro funkčnost TopoLu xT
aktualizace TopoLu
TopoL Mobile
jednotlivé varianty
PhoTopoL
jednotlivé varianty
TopoL Internet Server
Katastr
AeroTopoL
KPÚ
TopoL-L

software

Vyvíjíme a prodáváme především následující původní české softwarové produkty.

TopoL xT

TopoL xT

TopoL xT

TopoL xT je otevřený obecný geografický informační systém (GIS), který může být upraven pro aplikace v mnoha oblastech. Dovoluje přípravu geografických dat, jejich správu a analýzu.

Tento systém má široké pole uplatnění. Používá se v lesnictví, zemědělství, pro pozemkové úpravy, v orgánech státní správy jako nástroj podporující řízeni a kontrolu, pro sběr geografických dat a to nejen ve státní správě, ale i v soukromém sektoru. Jednoznačně nejširší oblastí nasazení systému TopoL xT je lesnictví.

Používá se nejen v České republice, ale i na Slovensku, Rusku, v Německu, Itálii a dalších zemích.

TopoL Mobile

TopoL Mobile

TopoL Mobile

Program TopoL Mobile je levné GIS řešení pro navigaci a získávání dat v terénu pomocí GNSS. Pracuje pod operačním systémem Windows CE, Windows Mobile na počítačích typu Pocket PC. Program může vykreslovat jak rastrová, tak i vektorová data.

Tento systém lze s výhodou uplatnit při řešení řady úkolů v řadě oblastí. TopoL Mobile je například používán Magistrátem Hradce Králové pro zaměřování černých skládek, telefonních budek, městského mobiliáře a veškerých dalších objektů, které je potřeba přidat do geografických dat.

Městské lesy Volary používají TopoL Mobile v běžném lesnickém provozu (hajní, vedoucí) k měření vzdáleností, ploch, orientaci v terénu, tvorbě vrstvy holin.

V Itálii používají zemědělci TopoL Mobile pro měření výměry svých honů. Tyto hodnoty pak používají při vyplňování žádostí o dotace.

PhoTopoL

uživatelské rozhraní PhoTopoLu

uživatelské rozhraní PhoTopoLu

PhoTopoL je systém pro zpracování leteckých a pozemních fotografických snímků. Obsahuje moduly pro aerotriangulaci, stereo vyhodnocování, ortofoto a mozaikování s barevným vyrovnáváním. V některých variantách PhoTopoLu je obsažen i plný systém TopoL xT.

PhoTopoL je používán v mnoha oblastech fotogrammetrie. Zeměměřický úřad používá v současné době program PhoTopoL pro obnovu dat ZABAGED. Při této prácí je možno do stereo modelu nahrát i data pořízená laserovým skenováním a při editaci „chytat“ výšku vyhodnocovaných prvků na laserová data.

Doly Bílina a.s. používají PhoTopoL pro výpočet aerotriangulace a pro tvorbu ortofoto mapy. Variantu PhoTopoL View Stereo pak používají řídící pracovníci pro kontrolu vyhodnoceného digitálního modelu terénu, který vytvářejí každý měsíc.

TopoL Internet Server

Program TopoL Internet Server je ucelený systém pro snadnou publikaci geografických dat v prostředí Internetu/Intra­netu.

Katastr

Katastr je nadstavba TopoLu xT. Katastr umožňuje vytvářet výpisy katastru nemovitostí: listy vlastnictví, informace o parcele, budově, jednotce, nebo další účelové sestavy. Tyto výpisy mohou být prováděny přes výběr v databázi katastru nemovitostí, přes výběr v katastrální mapě pomocí obdélníku, polygonu, linie, pro sousední parcely a nebo pro objekty vybrané jinými nástroji TopoLu.

AeroTopoL

AeroTopoL je program pro plánování a realizaci leteckého snímkování.

KPÚ

KPÚ je nástroj pro podporu projektování pozemkových úprav v prostředí programu TopoL xT

TopoL-L

TopoL-L je nadstavba TopoLu xT pro tvorbu Lesních hospodářských plánů v Rusku.